Konu Başlıkları
Metal Su Deposu İzolasyonu: Sürme Esaslı İzolasyon ve Kaplama
Metal Su Deposu İzolasyonu, betonarme depoların yalıtımından farklıdır. Su depolarında zamanla çatlak, çürüme, sızdırma, korozyon ve paslanmalar meydana gelir. Bu sızdırmalar hem sağlıksız bir su deposu oluşturur hem de sızan sular bina temellerine girerek kolon ve kirişlerde pas yaparak binayı zayıf düşürür. Bu olumsuzlukları pvc membran kaplama ve izolasyon işlemleri ile gidermekteyiz. Fakat metal su deposu izolasyonu işlemi, teknik olarak membran ile yapılamamaktadır.Sac depolarda izolasyon malzemeri olarak epoksi su yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. İnsan sağlığına zarar vermeyen iki tür su depoau kaplama malzemesi vardır.
- 1. Epoksi bazlu su deposu izolasyon malzemesi
- 2. Poliüretan bazlı su deposu izolasyon malzemesi
Bu malzemeler haricinde kullanılan ürünler olacaksa mutlaka test raporları incelenmelidir.
Depotem olarak; su depolarında kullandığımız çimento, poliüretan ve epoksi bazlı ürünlerin hepsinin GIDA TÜZÜĞÜNE UYGUNLUK BELGELERİ VARDIR. 42 yıllık İSKİ ve Özel Sektör tecrübelerimizle sürme esaslı ürünlerle yaptığımız işlere 5 Yıl Garanti vermekteyiz. Sürme esaslı izolasyon ve su yalıtımını, daha çok membran kaplaması yapamadığımız su depoları için önersek de, bazı depo örneklerinde sürme esaslı su yalıtımı uygulanabilmektedir.
Metal (Sac) Depolarda Paslanmaya Çözüm
Sac (metal) depolarda en sık görülen problem ise, kirliliğin dışında paslanma ve mantar benzeri tabakaların oluşmasıdır. Bu olumsuzlukları önlemenin yolu (beton depolarda da olduğu gibi) su ile metal yüzeyin temasının tamamen kesilmesi, yani; DEPONUN İÇ YÜZEYİNİN İYİCE TEMİZLENEREK Metal Su Deposu İzolasyonu yapılmasıdır. (Hiijyenik su deposu yalıtımı.)
Bu sac depo kaplama işlemi yapılırken, kullanılacak malzemenin türü ve kriterleri çok önemlidir. Beton su deposu yalıtımında olduğu gibi Membran kaplama işlemi sac depolarda yapılamamaktadır. (Su deposu içindeki gergi demirlerinden dolayı.) Depotem, sac depoların kaplanmasında şu adımları izler:
Metal Su Depoları Nasıl Bakım Yapılarak Yenilenir?
- Paslı yüzeyler, önce spatulalarla kazılır, sert fırçalarla fırçalanır, daha sonra tüm yüzeyler taşlama makinası ile taşlanır, kimyasal madde kullanılarak kalan pas çözülür ve dezenfekte edilir.
- Islak yüzeyler özel fanlarla kurutulur.
- Tüm yüzeyler 2 kat Likit poliüretan/epoksi yalıtım maddesi ile kaplanır
- Dış yüzeyler anti-pas boya ile boyanır.
- Depo yeniden fanlarla kurutulduktan sonra hizmete sunulur.
Lütfen “Temizliyorum” Diyenlere Dikkat Edin!
Son günlerde piyasada görülen her işi yapıyoruz diyen ehliyetsiz kişi ve kuruluşlar, sağlığımızla bu kadar doğrudan ilgili bir konu olan su deposu dezenfekte ve yalıtım işlerine hiç önem vermeden; gıda tüzüğüne uygun olmayan; Sodyum Hipo Klorit (Çamaşır suyunun türevi), deterjan ve hatta yalnız basınçlı suyla yıkayıp, suya klor atıyoruz diye sizleri kandırmaktadır. Ayrıca emniyet tedbirlerini almadan çalıştıkları için elektrik çarpması ve Klor Gazı zehirlenmelerinden ölümlere sebebiyet vermektedirler. TSE Kurumu; piyasada çok sık kullanılan ve en ucuz temizlik ürünü olan Sodyum Hipoklorit’in (NaClO – çamaşırsuyu) kapalı su depolarında kullanımını yasaklamıştır.Ayrıca, su deposu temizliği ve yalıtımı için “Belediye’den geliyoruz” diyenlere itibar etmeyiniz. Çünkü Resmi kuruluşlar bu tür hizmetler yapmamaktadırlar.
Özgür Yazıcı
0533 030 3670
Ahmet Diler
0532 631 5999
(0216) 464 28 67 / 416 87 35 – (0212) 424 10 64
E-mail: [bilgi@depotem.com]
Detaylar için telefon ile bilgi alınız.